Visgraat parketvloeren

Visgraat parketvloeren, Eén van de meest bekende patroonvloeren in Nederland

Visgraat parketvloeren zijn de meest bekende van alle patroonvloeren. Vroeger werd deze voornamelijk gekozen voor de klassieke uitstraling, maar doordat een visgraat parketvloer in verschillende variaties (in de selectie van het hout, de grootte van de planken, en de bewerking en afwerking) leverbaar is, past deze eigenlijk in elk interieur. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een doorleefde visgraat vloer met een verouderde look, of een visgraatvloer met hele grote planken (een zogenaamde walvisgraat) met bijna, of helemaal geen noesten kan een visgraatvloer bijna altijd wel als een mooie basis van uw interieur dienen. U kunt kiezen voor een mooie klassieke visgraat parketvloer, maar met wat grotere delen met weinig of geen noesten (en bijvoorbeeld zonder band om de vloer heen) creëer je een houten vloer met een hele moderne uitstraling en u kunt natuurlijk ook kiezen voor een robuuste verouderde visgraat vloer die eigenlijk overal mee te combineren valt.

Tekst gaat verder onder de uitgelichte producten

Visgraat parketvloeren kunnen op de traditionele manier gelegd worden, waarbij een ouderwetse vakman bij u thuis echt de vloer komt maken door eerst een ondervloer te verlijmen op de dekvloer, daarna de parket deeltjes daar op te verlijmen, en deze vervolgens te schuren en af te werken, of op de meer “moderne” manier waarbij er duoplanken rechtstreeks op de dekvloer verlijmd worden, met als voordeel dat deze sneller gelegd kan worden, en je er sneller weer op kan voorbehandeld geleverd worden, geen spijkergaatjes.

 

Vloerverwarming

Visgraat parketvloeren kunnen heel goed geplaatst worden op een vloer met vloerverwarming, omdat de warmteweerstand heel laag is. Sterker nog; vloerverwarming is beter voor een houten vloer. Er zijn wel een paar regels waar u zich aan moet houden (vooral vóór het leggen van de vloer), maar daar kunnen we u alles over vertellen en we begeleiden u daarin ook, zodat u heel erg lang plezier heeft van uw houten vloer.

 

Visgraat parketvloer collectie

Hieronder vindt u alvast een kleine greep uit onze collectie visgraat parketvloeren. Kom langs in onze showroom, waar we u alles kunnen laten zien en we al uw wensen en vragen met u kunnen doornemen, zodat u straks de vloer van uw dromen in huis heeft. Wilt u uw visgraatparketvloer vakkundig laten leggen? Schroom niet om contact op te nemen!